Schieber Pincészet

„A hely kötelez” Szekszárdon, a Kadarka utca 100-ban nyilvánvalóan borászatnak kell működnie. Az egykori pincesoron ma már csak pincészetünk épületegyüttese utal arra, hogy száz évvel ezelőtt mivel foglalkoztak az utca lakói. Itt a helyi védettséget élvező az 1800 években klasszicista stílusban épült présház lakóház fogadja a hozzánk látogatókat melynek mélyén régi, háromágú pince tekereg.

Szőlőbirtok: A Schieber Pincészetben mindenki a Baranya-völgy szerelmese: itt található az ültetvények jelentős része, azaz: cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot és kékfrankos, 23 hektár szőlőnk van Baranya-völgyben, ezzel pincészetünké itt a legnagyobb terület. A tőkék többsége 15-25 éves, de hamarosan termőre fordulnak új telepítéseink is kékfrankos, dornfelder, syrah ültetvények.

Baranya Völgy a dűlő

Baranya völgy a szekszárdi Dombság része, melyet a Sárköz, a Völgység patak és a Lajvér patak völgye fog közre. Szekszárd várostól nyugati irányban elhelyezkedő jellemzően erős függőleges tagoltságú dombvidék sűrű és mély völgyhálózat, löszborította völgyközi hátak, kiemelt fensíkok, dombtetők és csuszamlásos lejtők jellemzik. Földtani felépítése: üledékre települt vörösagyag és lösz. Alacsonyabb dombhátakon mészlepedékes agyag és lösz.

Látogasson el hozzánk, hogy részese lehessen a borvidék szépségeinek és vendégszeretetünknek.


Tolna megye imazsfilm